Afträdet

Bättre beg. f.d. andelspissoir säljes i befintligt skick.

Afträdet af Ränneslöf är och kommer förmodligen att förbli värdens vackraste andelspissoar. Den byggdes 2008 för att tillfredställa skriande behov vid Galleri Ränneslöv. Den är tillverkad av en 200-årig  almrotsalm som gick bort i Almsjukan 2007. Efter urholkning med motorsåg och div verktyg, försågs den med halmtak lagt av Roy Gowers och två 40 liters mjölktinor som försågs med en tratt för att undvika ev snedurinering. För damerna finns en pipinette.
För att finansiera det hela gavs möjlighet till privatpersoner och företag att köpa en andel för 1000:- och det fanns 500 andelar. Nu har Afträdet spelat ut sin roll och det finns inte längre några behov... Därför har jag, Anders Ölund, efter samråd med andelsägarna beslutat att sälja denna kombinerade behovslättare och otroligt vackra skulptur, där man kan titta på almrotsmönster som får fantasin att skena iväg.

 
Fakta:
Kapacitet: 80 liter, som med fördel kan användas som gödning (späd med 5 delar vatten)
Vikt: Ca 800 kg
Belysning finns inbyggd och ventilationen är förträfflig så den bekanta pissoiredoften får leta sig någon annanstans. Det kan dock vara lite kyligt när Kung Bore sätter klorna i Sverige.
Afträdet  är lätt att transportera på en släpkärra, och kan även lätt byggas om till ett LGF fordon och kan då dras efter en person bil.

 
Historia: 
Medverkade vid Trä och Teknikmässan 2009 i Göteborg och blev där den mest omtalade montern  bland ca 240 utställare.
Medverkade till en bilkrock (inga perssonskador) i Båstad påsken 2009.
Medverkat vid ett antal större privata och offentliga tillställningar, där den varit ett av kvällens samtals ämnen. Vi garanterar att det aldrig i världshistorien kommer att tillverkas någon liknande kopia med dom höga kvaliteter avsende funktion, kvalitet, ekologiska och estetiska värden.

 
Priset är 499 000:- vid försäljning kommer Afträdet att genomgå en fullständig rekonditionering.